We stellen aan je voor: "Oersoep"

We stellen aan je voor: "Oersoep"

We gaan weer nieuwe bieren aan ons assortiment toevoegen! En starten vandaag met een mooie MicroBrouwerij uit Nijmegen: "Oersoep".

Oersoep is een craft beer brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van Oersoep. De brouwerij is volledig gefinancierd door crowdfunding en vanaf 2019 kun je zelfs mede-eigenaar worden!

We kwamen deze brouwerij recent tegen tijdens een bierbrouwerij en waren direct verknocht aan het verhaal van de Microbrouwerij. Vooral de gedachten bier maken is smaak maken sprak ons als échte ambassadeurs van Craft Bier natuurlijk direct aan. De smaak van de bieren van Oersoep laat zich het gemakkelijkste kennen door vier basis principes:

  • Dorstlessend;
  • Hoppig
  • Fris zuurtje
  • En een funky soul waardoor de bieren uitdagend blijven om te drinken

Naast de bijzondere inhoud van de bieren zorgt Oersoep ook dat het oog wat wil. Daarom zijn alle etiketten gemaakt door kunstenaars en mensen uit de culturele sector. Daardoor is het etiket net zo spannend als het bier dat in het flesje zit.

BIEREN DIE HET BROUWPROCES TARTEN.

De bieren van Oersoep worden door de brouwers van Oersoep van begin tot het einde gecontroleerd en in eigen beheer gehouden. Door gebruik te maken van lokale- en wilde gisten ontstaat een uniek gistproces waardoor ieder bier van de brouwer een unieke smaak krijgt.

Naast het experimenteren met smaken en het gistproces maakt de brouwer ook gebruik van oude brouwtechnieken. De veelal houtgerijpte bieren worden na het brouwen opgeslagen in een koelschip waardoor het bier in aanraking komt met de buitenlucht en er spannende smaken ontstaan. 

SMALL BATCHES

We beginnen met de verkoop van de Hopfather, een IPA van 4,9% alcohol. Heerlijk doordrinkbaar en toch verrassend anders. Juist voor de IPA hebben we gekozen omdat het een heerlijk scherp doordrinkbaar bier is wat past bij de moderne biermomenten en je écht het gevoel geeft een pittig en smaakvol bier te drinken. Het bier heeft alles in zich om je telkens te verroeren met zijn typische smaken.

Omdat de brouwer geen grote aantallen van het bier produceert is de oplage beperkt. Wil je genieten van dit bijzonder bier, wacht dan niet te lang en bestel direct jouw bier.

De andere bieren van de brouwer zullen we in de komende week toevoegen aan ons assortiment.

Proost!