Nieuw bij BierBird: De bieren van Bronckhorster | BierBird

Nieuw bij BierBird: De bieren van Bronckhorster

Bij Bierbird zijn we altijd op zoek naar nieuwe bieren die wij aan je kunnen aanbieden. Vanaf vandaag mogen we daar een mooie nieuwe brouwerij toevoegen aan assortiment. Bronckhorster is een brouwerij uit Bronkhorst wat een uitgebreide collectie aan bieren heeft. De brouwerij wordt gerund door Steve Gammage afkomstig uit Yorkshire.

De serie bieren strekt zich uit van een Blond speltachtig bier naar een volle houtachtige bruine. Maar ook een aantal bijzondere brouwsel komen van deze brouwerij. Waaronder ook Barrel Aged, Meetingpoint en Ridge. 

Het assortiment van de Bronckhorster Brewing Company bestaat uit een aantal vaste bieren, de BA-series en de Next Generations.

Daarnaast brouwt Steve met regelmaat nieuwe speciaalbieren, die afhankelijk van de belangstelling, kans maken op een plek in het standaardassortiment.

Dat kan ook gezegd worden van de BA-serie. Dit zijn de Barrel Aged-bieren, ofwel de op houten vaten gerijpte bieren. Deze vaten zijn eerder gebruikt om wijn, sherry, rum of whiskey (bourbon) te lageren. Het bier dat in deze vaten heeft gerijpt, levert bijzondere smaakervaringen op.

Een zogenaamde ‘collaboration’, een samenwerking met een andere brouwer levert ook enkele keren per jaar een bijzonder bier op.