Bierbrouwen met in de de achtergrond de Veluwe en Ijssel

Bierbrouwen met in de de achtergrond de Veluwe en Ijssel

We hebben de bieren van Bronckhorster Brewing Company al een tijdje in ons assortiment opgenomen. Naast de Groene Buizerd en James Blond maakt deze brouwerij furore met aantrekkelijke op Engelse schoen gestoeide bieren.

We hebben deze brouwerij een aantal weken geleden dan ook verwelkomd met een bezoek aan de brouwerij. Gelegen in het kleine dorpje of gehucht Rha ligt de brouwerij op steenworp afstand van Bronckhorst. 

Daar ontmoeten we Steve Gammage. De oud schilder is afkomstig uit Yorkshire en is na het stoppen met zijn schildersbedrijf zich volledig aan het richten op de bierbrouwerij. Samen met zijn Yvonne zijn ze de drijvende kracht achter de bierbrouwerij. De bijbehorende winkel wordt gerund door Yvonne en is jammer genoeg alleen maar op zaterdag geopend.

Het assortiment van de Bronckhorster Brewing Company bestaat uit een aantal vaste bieren, de BA-series en de Next Generations. Daarnaast brouwt Steve met regelmaat nieuwe speciaalbieren, die afhankelijk van de belangstelling, kans maken op een plek in het standaardassortiment.

Dat kan ook gezegd worden van de BA-serie. Dit zijn de Barrel Aged-bieren, ofwel de op houten vaten gerijpte bieren. Deze vaten zijn eerder gebruikt om wijn, sherry, rum of whiskey (bourbon) te lageren. Het bier dat in deze vaten heeft gerijpt, levert bijzondere smaakervaringen op.

Een zogenaamde ‘collaboration’, een samenwerking met een andere brouwer levert ook enkele keren per jaar een bijzonder bier op.

In een tijdsbestek van zes jaren zijn er bijna 100 internationale prijzen binnengesleept! Ondanks deze sterke ambities blijft de brouwerij zijn bieren in kleinere oplagen produceren en hebben wij van Bierbird een aantal bijzondere opgenomen in ons assortiment. 

Naar de bieren